GÖRÜNTÜLÜ

Colemêrg kayyumları göndermekte kararlı

Colemêrg halkı, yerel seçimlerde kayyumları gönderip belediyelerini tekrar alacaklarını belirterek, DEM Parti’nin yüzde 80 oy bandında olacağını söylüyor.

YEREL SEÇİMLER

AKP-MHP iktidarının, devletin tüm imkanlarının yanı sıra hayali ve dışardan getirdiği seçmenlere rağmen Colemêrg (Hakkari) halkı, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’nin rekor oy oranıyla belediyeyi kazanmasını hedefliyor. 

ANF’ye konuşan yurttaşlar, yüzde 80 bandına işaret ediyor. Kurdistan’da milletvekillerinin tamamını kazan tek yerin Colemêrg olduğunu söyleyen Hıvzullah Kansu, halkın her zaman siyasette ve mücadelede en safhada yer aldığını söyledi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerinde herhangi bir sorun olmadan yüzde 75’in üzerinden oy alacaklarını kaydeden Kansu, iktidara gereken dersi verileceklerini belirtti. 

HALKIMIZ BİLEREK SANDIĞA GİDECEK

Kansu, şunları söyledi: “Kürt siyasetçiler yılladır cezaevlerinde rehin tutuluyor. Halkımız bunları unutmuyor. Bunun bilincinde sandığa gidecek ve oyunu kullanacaktır. Bu halk hiçbir zaman iradesini parayla satmamıştır, bundan sonra da satmayacaktır. Kürt halkı 31 Mart’ta barış ve kardeşlik için oyunu DEM Parti’ye verecektir.”

BU PARTİ, ADALETİN PARTİSİDİR

Heci Pirmus Kurt, DEM Parti’nin kazanmasıyla birlikte zindanda olanların çıkacağını, ülkeye huzur ve rahatlık geleceğini söyledi. Diğer partiler parayla oy almaya çalıştığını belirten Heci Pirmus Kurt, “Bu parti merhametin, adaletin partisidir. Bunlar ne yaparsa yapsın DEM Parti kazanacaktır. AKP ve Erdoğan oy için para dağıtıyor. Kendini satanlar var ama biz para için değil, kendimiz, dilimiz ve adalet için partimize oy veriyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERİMİZİ TEKRAR ALACAĞIZ

Milletvekili seçimlerinde 3’te 3 yaptıklarını anımsatan Hüsnü Raufoğlu ise şöyle konuştu: “Halkımızın desteğiyle partimizi daha ileri bir seviyeye çıkartacağız. Belediye bir hizmet alanıdır ama biz sadece hizmet alanı olarak bakmıyoruz. Kayyumların belediyeyi gaspından sonra halkımız 31 Mart’ta onlara gereken dersi verecektir. Kayyumları göndereceğiz, belediyelerimizi tekrar alacağız. Hakkari’nin büyük desteğiyle yüzde 80 oranında oy alacağız.”